Kirkevekst i hele Thailand - på lekfolks skuldre

Bare 5 % av verdens pastorer har høyere utdannelse fra teologiske institusjoner. Kirka kan bare vokse når vanlige folk tar Jesu kallelse på alvor og tar i et tak.

'

Ramesh Richard (bilde) , som leder en verdensomspennende allianse for evangelisering og disippeltrening med hovedsete i Dallas, talte til de 4400 deltakerne på den store protestantiske konferansens andre dag om å handle på Jesu kallelse. Høsten er stor, men arbeiderne få (Matt 9, 35-38).

De protestantiske kirkene og organisasjonene har arrangert konferansen «Congress for Evangelization» siden 1970. Den ganger var det 34.000 kristne og 245 menigheter i Thailand. I dag er det 410.000 kristne og 5000 menigheter. Kirkevekst kommer når vi arbeider sammen.

30 % av Thailands kristne bor i Chiang Mai, 13 % i Bangkok. Men andelen kristne av befolkningen i Thailand er lav. Konferansens andre dag har derfor handlet om å legge strategi for kirkevekst. I år har kirkene og organisasjonene som står sammen om konferansen satt som mål 100.000 nye kristne.

I juni 2016 skal det arrangeres en stor konferanse for 5000 kristne ledere fra hele verden om evangelisering og disippeltrening – i nettopp Bangkok.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar